Zechsal Magnesium/gewrichten

Magnesium speelt een belangrijke rol in enzymatische reacties in ons lichaam en algemeen worden ze beschouwd als een stabilisator en regulator van veel processen. Fosfaatverbindingen zijn zeer betrokken in al deze processen. Magnesium is zo belangrijk omdat het de overdracht verzorgt op de spierprikkels en de spiercontractie. Zenuwen, hart- en vaatstelsel en de spieren hebben direct invloed op magnesium.

Zoals we water en zuurstof nodig hebben om te kunnen leven, kan ons lichaam ook niet zonder magnesium. Dit mineraal wordt ook wel ‘de vonk van het leven’ genoemd.

Wat doet magnesium?

Magnesium is voor ons als mensen een zeer belangrijk mineraal. Magnesium zorgt voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in het menselijk lichaam.

De energiemoleculen in het lichaam (ook wel genoemd adenosine trifosfaat) hebben te maken met de werking van de hartspier, de vorming van tanden en kiezen, de bevordering van een goede darmwerking en de ontspanning van bloedvaten. De actieve werking wordt allemaal gestuurd door magnesium. De aanwezigheid van magnesium in ons lichaam is 20 tot 30 gram voor een volwassene. Ongeveer 2/3 is gefixeerd in het skelet, ons lichaam is zo mooi dat het reserves opslaat. Deze gefixeerde opslag kan worden aangesproken in slechtere tijden. De rest wordt opgeslagen in het zenuwgestel, skeletspieren en de organen met een hoge metabole activiteit.

Enzymen

Elke cel in ons lichaam heeft magnesium nodig. Magnesium is betrokken bij meer dan driehonderd enzymatische processen, waaronder de energieproductie, temperatuurregeling en ontgiften van de lever.

Magnesium speelt een belangrijke rol in enzymatische reacties in ons lichaam en algemeen worden ze beschouwd als een stabilisator en regulator van veel processen. Fosfaatverbindingen zijn zeer betrokken in al deze processen. Magnesium is zo belangrijk omdat het de overdracht verzorgt op de spierprikkels en de spiercontractie. Zenuwen, hart- en vaatstelsel en de spieren hebben direct invloed op magnesium.

 • hartspier
  Magnesium is bijvoorbeeld onmisbaar voor de werking van de hartspier. Magnesium remt bloedstolsels, verdunt het bloed en ontspant de bloedvaten. Magnesium helpt bij de vorming van tanden en kiezen en de bevordering van een goede darmwerking.
 • hersenen
  Ook voor onze hersenfuncties is magnesium – samen met zink – zeer belangrijk. Het mineraal speelt een grote rol bij het bestrijden van depressies.
 • spieren en zenuwen
  Magnesium heeft een zeer goede invloed op het evenwicht tussen spieren en zenuwen. Alles wat je gespannen en strak maakt kan mogelijk te wijten zijn aan magnesiumtekort.

Het gebruik van nicotine, alcohol en medicijnen belemmeren de opname van magnesium. Het zijn ware ‘magnesium-rovers’. Zo geven maagzuurremmers problemen met de magnesiumtoevoer naar de lichaamsweefsels en kan het slikken van bètablokkers het magnesiumgehalte verstoren, maar ook stress vreet magnesium. Kortom, er zijn veel problemen die kunnen ontstaan bij een magnesiumtekort.

Gewrichten:

 

Voor iedereen die soepeler wil bewegen! Een combinatie van Zechsal magnesium badkristallen, Zechsal OptiMSM® én Zechsal MCM gel.Veel mensen hebben last van hun gewrichten. Dit heeft vele mogelijke oorzaken: van reumatische artritis tot overgangsklachten, van artrose tot een kneuzing. Bij de één is het chronisch, de ander heeft het af en toe. Vaak worden de klachten erger naarmate we ouder worden. Echt vervelend, want stijve gewrichten veroorzaken pijn en ongemak. Wat is eraan te doen?

De basis voor soepeler bewegen is het magnesium van Zechsal uit de Zechsteinbron. Magnesium heeft hierbij een dubbele werking. Het is samen met het aanwezige calcium verantwoordelijk voor de opbouw van gezonde en sterke botten. En verder zorgt het voor ontspanning van de spieren rondom het gewricht. Deze spieren vangen de klappen op als een gewricht niet goed functioneert. Door de ontspanning van de spieren rondom het gewricht onstaat verlichting.

OptiMSM® is een natuurlijke onstekingsremmer en is essentieel voor soepele pezen en gewrichten. Daarnaast is het een pijnstiller en zorgt het voor ondersteuning van kraakbreen. Onmisbaar voor mensen met gewrichtsklachten. 

Zechsal MCM gel staat voor magnesium, chondroïtine en MSM, alle drie ontstekingsremmers. Dankzij de unieke combinatie van ingrediënten met bewezen werking geeft deze gel gerichte ondersteuning bij het functioneren van gewrichten.

Dit pakket is de ideale combinatie voor mensen met gewrichtsklachten.

Zechsal magnesium badkristallen: 47% magnesiumchloride, kristalwater.
Zechsal OptiMSM®: 99,9% methylsulfonylmethane.
Zechsal MCM gel: Aqua, Magnesium Chloride, Alcohol, Glycerin, Menthol, Dehydroxanthan Gum, Dimethylsulfon, Sodium Chondroitin Sulfate, Caffeine, Paullinia Cupana Fruit Extract, Zingiber Officinale Root Extract, Xanthan Gum, Parfum

 

Voor een optimaal resultaat raden wij aan om 2-3 keer in de week een voetenbadje te nemen met 125 gram badkristallen. Daarnaast dagelijks 2 gram OptiMSM oraal innemen of voeg 10 gram toe aan uw magnesium voetenbad. Smeer dagelijks de pijnlijke gewrichten rijkelijk in met de Zechsal MCM gel.

per pagina
Sorteer op
 • Zechsal magnesium bisglycinaat poeder 40 g om in te nemen
  Zechsal magnesium bisglycinaat poeder 40 g om in te nemen

  ∙ Verlaagt het stressniveau
  ∙ Ondersteunt het zenuwstelsel
  ∙ Goed voor geheugen en concentratie
  ∙ Originele ALBION kwaliteit
  ∙ Glutenvrij, zonder vulstoffen, vegan

  Magnesium bisglycinaat is een organische vorm van…

  € 8,95
 • Zechsal magnesiumcitraat poeder, om in te nemen, 40 g
  Zechsal magnesiumcitraat poeder, om in te nemen, 40 g

  • Voor soepele spieren en gewrichten
  • Sterke botten en tanden
  • Ondersteunt het energieniveau
  • Hoogwaardige kwaliteit uit Europa
  • Glutenvrij, zonder vulmiddelen, veganMagnesiumcitraat is een organische vorm van…

  € 5,95
 • Zechsal magnesium drops, 100 ml. Puur natuur en groot gemak
  Zechsal magnesium drops, 100 ml. Puur natuur en groot gemak

  Vloeibaar magnesium
  • Werelduniek uit Nederland
  • Puur natuur
  • Eenvoudig te doseren
  • Makkelijk in te nemenSteeds meer Nederlanders nemen extra magnesium. Logisch, want dit gezonde mineraal is een echte life essential,…

  € 28,95
 • Magnesium Deodorant stick 75 ml Prebiotisch natuurlijk!
  Magnesium Deodorant stick 75 ml Prebiotisch natuurlijk!

  Natuurlijke bescherming tegen zweetgeur
  Zonder parfum en aluminium

  € 13,95
 • Magnesium body cream 125 ml Geeft de huid rust.
  Magnesium body cream 125 ml Geeft de huid rust.

  Speciaal geschikt voor de droge huid, bij huidproblemen en irritaties. 10% zuivere magnesiumolie, shea butter en vitamine E

  € 17,95
 • Gewrichtspakket Helpt om soepeler te bewegen.
  Gewrichtspakket Helpt om soepeler te bewegen.

  Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij

  Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij

  ∙ OptiMSM®, MCM gel en badkristallen
  ∙ Aanbevolen bij stijve en pijnlijke gewrichten
  ∙ Ondersteunt pezen, kraakbeen en…

  € 30,95
 • Zechsal MCM gel, 100 ml Speciaal voor gewrichtsklachten
  Zechsal MCM gel, 100 ml Speciaal voor gewrichtsklachten

  Veel mensen hebben last van hun gewrichten. Dit heeft vele mogelijke oorzaken: van reumatische artritis tot overgangsklachten, van artrose tot een kneuzing. Bij de één is het chronisch, de ander heeft het af en toe. Vaak worden…

  € 14,95
 • Zechsal OptiMSM®, 500g Meest zuivere vorm van organisch zwavel
  Zechsal OptiMSM®, 500g Meest zuivere vorm van organisch zwavel

  ∙ Zuivere bron van organisch zwavel
  ∙ Remt ontstekingen
  ∙ Ondersteunt soepele gewrichten (kraakbeen)
  ∙ Goed voor huid, haar en nagels
  ∙ Bevordert de opname van magnesium

  € 34,95
 • Zechsal voetenbad, 750 g.
  Zechsal voetenbad, 750 g.

  ∙ Pure magnesium badkristallen
  ∙ Koop zuivere Zechsal kwaliteit!
  ∙ Effectieve magnesium opname via de voeten
  ∙ Totale ontspanning vlak voor het slapen gaan
  ∙ Zuivert de huid, ook bij schimmelproblemen

  Goed voor 6x een…

  € 11,95
  1 - 9 van 14 resultaten
 • 1
 • 2
© 2021 - 2024 arkadawinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel