Koperen drinkflessen en bekers

Koper is nodig bij het vormen van bindweefsel en botten. Het zorgt ook voor de vorming van pigment van het haar, een goede werking van het afweersysteem en de bloedstolling. Koper is in het lichaam betrokken bij de overdracht van zuurstof (oxidatiereacties).​                        Koper is een spoorelement. Een spoorelement is een mineraal waarvan het lichaam maar erg weinig nodig heeft.

Koper komt voor in groente, fruit, vlees, brood en andere graanproducten, en cacaoproducten. 

Te weinig koper 

In Nederland zijn er geen aanwijzingen voor het bestaan van kopertekorten. Een ernstig tekort leidt tot bloedarmoede, een lichtere huid en botontkalking. Als je meer ijzer, zink en vitamine C binnenkrijgt dan er in de normale voeding aanwezig is, neemt het lichaam minder goed koper op.

Te veel koper

De kans is klein dat je via eten te veel koper binnenkrijgt. Extreem veel koper in het lichaam kan leiden tot geïrriteerde darm- en slijmvliezen. Daar kan je misselijk van worden, van gaan braken of diarree van krijgen.

Mensen met de ziekte van Wilson hebben last van een teveel aan koper. De ziekte van Wilson is een zeldzame stofwisselingsziekte. Het lichaam kan het teveel aan koper niet goed verwerken. Daardoor hoopt het zich op in het bloed. Deze mensen moeten met een diëtist overleggen over een koperbeperkt dieet. 

Vroeger dronk men uit koper. Zat stroop in een koperen pot etc. Zat er koper in de grond. Ik heb koperen spiralen in de groentetuin om juist weer koper in de voeding te krijgen Het groeit er ook beter door.


Drinkflessen  en bekers van koper (tamba) worden in India al meer dan 2000 jaar gemaakt en gebruikt. Volgens de oude Indiase Ayurveda helpt het drinken van water uit een koperen fles om de drie energieën die door het menselijk lichaam circuleren, de Dosha’s (Vata-lucht element, Kapha-water element en Pitta-vuur element), te balanceren. Yogi & Yogini koperen drinkfles is ontworpen en geproduceerd vanuit dit gedachtengoed.

- Het genot om zuiver water te drinken
- Alleen geschikt voor koud water
- Niet voor melk, citrus en zure vloeistoffen

De flower of life symboliseert de groei van al het leven; het bevat dus eigenlijk alle wijsheid van het universum op precies dezelfde wijze zoals onze genetische code zit opgesloten in ons DNA. Men zegt dat de flower of life de blauwdruk bevat van de hele schepping. Vandaar mijn keuze om deze drinkflessen, met een afdruk van de flower of life, op te nemen in het assortiment. De Flower of life heeft invloed op het water (zuiveren) en kan ingezet worden om straling tegen te gaan.

Het gebruik van de koperen fles.

Spoel de beker voor gebruik eerst een paar maal om met warm water. Koperen flessen kunnen in het begin een sterke geur hebben. Vul de fles 's avonds met water en drink er de volgende ochtend uit. Water dat maximaal 16 uur is opgeslagen in een koperen fles geeft het beste resultaat. De flessen zijn niet geschikt voor melk, zure vloeistoffen en citrus. Drink iedere dag 3 bekers water dit is 0,9MG koper per dag de hoeveelheid die u lichaam dagelijks nodig is. Overdrijf het gebruik van de fles niet om een overschot aan koper te voorkomen. U bent zelf verantwoordelijk  voor een bewust gebruik van deze mooie koperen producten.

Vanwege de grote belangstelling voor deze producten kan het gebeuren dat deze producten niet meteen de volgende dag verstuurd kunnen worden. 

Sorteer op
 • Koperen drinkfles bloem des levens print 750 ml
  Koperen drinkfles bloem des levens print 750 ml

  HOPELIJK BINNENKORT WEER LEVERBAAR.DE FLOWER OF LIFE SYMBOLISEERT DE GROEI VAN AL HET LEVEN; HET BEVAT DUS EIGENLIJK ALLE WIJSHEID VAN HET UNIVERSUM OP PRECIES DEZELFDE WIJZE ZOALS ONZE GENETISCHE CODE ZIT OPGESLOTEN IN ONS DNA.…

  € 30,95
 • Koperen fles 750 ml OHM
  Koperen fles 750 ml OHM

  Binnenkort weer leverbaar

  Het Ohm teken symbool staat voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum. Het teken vertegenwoordigt de geest van de verlichting, met als effect het zuiveren en stabiliseren van de geest.

  Over het Ohm…

  € 30,95
 • Koperen drinkbeker gehamerd
  Koperen drinkbeker gehamerd

  KOPEREN DRINKBEKER GEHAMERD.
  Drinkbekers van koper (tamba) worden in India al meer dan 2000 jaar gemaakt en gebruikt. Volgens de oude Indiase Ayurveda, helpt het drinken van water uit een koperen drinkbeker om de drie energieën…

  € 9,95
 • Koperen drinkbeker bloem
  Koperen drinkbeker bloem

  KOPEREN DRINKBEKER BLOEM
  Drinkbekers van koper (tamba) worden in India al meer dan 2000 jaar gemaakt en gebruikt. Volgens de oude Indiase Ayurveda, helpt het drinken van water uit een koperen drinkbeker om de drie energieën die…

  € 9,95
© 2021 - 2024 arkadawinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel